Ladekart for elbiler

Charge & Drives ladekart for elbil gjør det enkelt for deg å finne fram til nærmeste lader, uansett hvor du er i Norge, Sverige og Finland.

Det er endelig ferietid. Du har lenge tenkt på å ta bilen din med på en liten reise rundt i Norge. Uheldigvis (tror du) kan ikke dette gjøres i stort monn, for du har en elektrisk bil. Det er her vi kommer inn i bildet. Med vårt ladekart finner du din nærmeste ladestasjon slik at du kan holde bilen din med strøm hele veien fram og tilbake dit du skal.

Vi har både normalladere, semihurtig- og hurtigladere plassert fra Kristiansand, til Bergen, til Halden og helt opp til Vesterålen. De fleste store gjennomfartsårene i Norge er dekket med ladestasjoner, og der ladestasjonene er satt opp med støtte fra ENOVA skal du kunne møte på en lader ca. for hver femte mil. E16 fra Oslo til Bergen er et eksempel på en slik strekning, så om du skal fra Oslo til Bergen kan du fint kjøre dit med den mest gjennomsnittlige elbil uten å føle rekkeviddeangsten komme snikende. For å være helt sikker på å vite hvor din nærmeste stasjon er kan du laste ned appen vår til din smarttelefon (iOS og Android), eller bruke kartet rett i nettleseren på map.chargedrive.com.

Husk å lagre siden map.chargedrive.com som favoritt på enheten din om du ikke kan laste ned appen vår, Charge & Drive, for å komme hurtig fram til ladekartet. Under følger en forklaring over alle funksjonene i vårt ladekart. Bildene er fra Charge & Drives egen app, men map.chargedrive.com er helt identisk med denne.

 
Under innstillinger (tannhjulet oppe i venstre hjørne) kan du velge å sortere hvilke type ladere de forskjellige ladestedene har, slik at bare disse vises på kartet. Dette er kjekt om du leter etter en spesifik type ladestasjon.
Har du for eksempel en Renault ZOE, vil du finne alle ladestasjoner som er kompatible med bilen din ved å sette fingeren på på ZE-merket. Alle lokasjoner som er godkjent av Renault for ZOE vil da vises i ladekartet.
Er du ikke bevandret i de forskjellige ladetypene finner du disse forklart ved å klikke på informasjonsknappen (Symbolenes funkjson) helt nederst under typeinnstillingene.
Tilsvarende informasjon finner du også under Status-seksjonen. Der får du forklart hva de forskjellige statussymbolene for ladestasjonene betyr.
I søkefeltet søker du opp destinasjonen din, eller nummeret på laderen du vil til. Trykker du på “Finn oss” åpnes Google Maps’ veiviser sånn at du enkelt kan finne fram fra der du er i øyeblikket.
Om du klikker på “Lade her” på en lokasjon finner du både status på de forskjellige laderne ved lokasjonen, prisinformasjon, spenning og effekt. Du kan også velge å starte lading direkte fra appen, eller sende en SMS for å starte lading på den måten. For å lade direkte i appen eller map.chargedrive.com må du være logget inn.
I hovedmenyen øverst til høyre kan du finne din nærmeste ladestasjon basert på hvor du er hen, en FAQ, informasjon om Charge & Drive og en supportseksjon der du kan få hjelp og gi oss tilbakemeldinger. Vi er avhengig av tilbakemeldinger for å gi deg best mulig lademuligheter på veien. Du kan også logge inn eller opprette en ny konto.
I vårt ladekart kan du også finne data fra NOBIL. Det gjør du ved å flippe denne bryteren over i grønn modus. Da får du se alle landets ladepunkter. Vi gjør oppmerksom på at dette er ganske mye informasjon, som kan gjøre mobil- og webappen vesentlig tregere. Lokasjoner for Tesla Supercharger dukker også opp når denne funksjonen er aktiv.