Hurtigladere

Fortum Charge & Drive har et ladenett bestående av både egne ladere og ladere som driftes på vegne av andre. Blant våre samarbeidspartnere finner du Renault, Nissan, McDonald’s, Ringeriks-Kraft og Møller Bil.

Alle kan hurtiglade – åpen løsning

 For å lade hos oss bruker du enten din mobiltelefon eller en RFID-brikke (ladekort) som nøkkel.
  1. SMS: Ingen forhåndsregistrering – alle kan hurtiglade
  2. Ladekort / RFID-brikke: Enkel lading med månedlig faktura.
  3. Vi kommer i løpet av høsten 2015 også til å lansere muligheten for å lade via kredittkort i vår webapplikasjon som kan brukes fra smartphone, nettbrett og pc.
Du finner et skilt med beskrivelse av hvordan du bruker hurtigladeren på den enkelte ladestasjonen. Prisen for hurtiglading er kr 2,50 pr minutt ved bruk av ladebrikke registrert hos Fortum eller via login i vårt ladekart map.chargedrive.com. Hurtiglading via SMS koster kr 3,00 pr minutt.

Ladestandarder 

Det finnes 3 ladestandarder for hurtiglading: To for likestrøm (DC) og én for vekselstrøm (AC).

1. Combined Charging System – også kalt CCS og Combo Biltyper: VW , BMW

FEIL PÅ LADER?

Hvis feil skulle oppstå, kan du ringe oss 24 timer i døgnet, året rundt. Vi hjelper deg så raskt som mulig: Tlf.: 2255 5424
3. 43 kW AC Biltyper: Noen Renault Zoe. Andre biltyper kan også lade på AC men vil ikke få full effekt.  
  2. CHAdeMO Biltyper: Mitsubishi, Citroen, Nissan, Peugeot, Kia
Noen få ganger hender det at man som elbilist kommer til en lader som ikke fungerer. Dette er spesielt uheldig dersom man befinner seg i et område med få ladere, eller man ikke har nok strøm til å komme seg dit man skal. Vi som ladeoperatør jobber hardt for å minimere risiko for at dette skal skje, og for å utbedre eventuelle feil ved våre ladere. Her kan du lese mer om de tiltakene vi gjør