Lading av elbil – Slik lader du elbilen

Hos oss skal det være enkelt å lade bilen. Derfor har vi valgt å gi deg som kunde mulighet til å starte lading på flere måter. Du finner instruksjoner for lading på hver enkelt ladestasjon, og ved å klikke på den aktuelle laderen i vårt ladekart på map.chargedrive.com.

På våre ladesteder finner du som regel både hurtigladere og mellomraske ladestasjoner. Du skal finne instruksjoner på alle våre ladestasjoner, dersom du kommer over en ladestasjon som ikke er merket så ber vi deg om å gjerne sende oss en e-post på chargedrive.no@fortum.com eller ringe oss på 22 55 54 24. 

*
 
*
 

Lad via map.chargedrive.com

Du kan også lade ved å logge deg inn på map.chargedrive.com. Her kan du enkelt registrere deg. Dersom du alt har en ladebrikke fra oss så kan du logge deg inn ved å bruke den e-post adressen som du oppga da du bestilte ladebrikke. Har du problemer med å registrere deg, ring oss gjerne på 22 55 54 24.Det er mulig du alt har en konto fra før dersom du har en ladebrikke registrert hos oss.

Du finner instruksjoner for lading ved å klikke deg inn på den ladestasjone du skal lade ved. Du kan søke direkte på ladenr for å komme til riktig lader. Klikk på søk ikonet øverst i ladekartet og skriv inn ladenr i søkefelt nummer 2. Du finner riktig ladenr ved ladeuttaket/ ladekablene.

Lad med SMS

Du også lade via SMS. Det koster litt mer enn lading via ladekartet og ladebrikke fordi vi må betale litt av inntektene til mobiloperatørene. Ladingen blir trukket fra på din mobilregning. Vi opplever også noe mer brukerfeil ved SMS lading, og anbefaler våre kunder å bruke ladebrikke eller map.chargedrive.com.

1) Koble ladekabel til bil (og ladestasjon ved mellomrask lading)
2) Send SMS med teksten “Start ladenr til 2430. (Eks. Start 123a)
Du finner riktig nummer ved ladeuttakene/ladekablenbe.
3) Følg eventuelle instrukser i display.

For å avslutte lading, send SMS “avslutt ladenr” til 2430 (Eks. Avslutt 123a).
Du finner nummer ved ladeuttakene/ladekablene.

Lad med ladebrikke

Den raskeste, enkleste og billigste måten å lade på er via ladebrikke registrert hos Fortum. Bestill ladebrikke kostnadsfritt her

1) Koble ladekabel til bil (og ladestasjon ved mellomrask lading)
2) Hold ladebrikken forran RFID leseren. Du finner den oftest under skjermen eller på selve displayet på hurtigladestasjonen. 
3) Følg eventuelle instrukser i display.

For å avslutte lading så holder du også ladebrikken inntil leseren og følger instrukser i display. Husk å henge ladekabelen tilbake i holderen.


Hva koster det å lade elbilen?

Pris på lading kan variere noe fra ladested til ladested. Generelt sett så koster hurtiglading NOK 2,50,- per minutt ved lading med ladebrikke eller via map.chargedrive.com, og NOK 3,00,- ved lading med SMS. Lading på den mellomraske ladestasjonen (Max 22kW) koster NOK 1,00 per minutt. Husk å ha med egen Mode 3 ladekabel for å lade på den mellomraske ladestasjonen da kontakten i bilenden varierer basert på bilprodusent. Les mer om priser og vilkår.

Hvor finner jeg ladestasjoner?

Du finner alle våre ladesteder på map.chargedrive.com. I dette ladekartet kan du se live driftstatus for ladestasjonene, undersøke om en ladestasjon er ledig, opptatt eller ute av drift, og du kan få veibeskrivelse til et spesifikt ladested. Du kan også ved å logge inn starte og stoppe lading direkte i ladekartet. 

Lurer du på hva slags kabel du skal bruke kan du lese mer her

Hvis en ladestasjon ikke fungerer

Noen få ganger hender det at man som elbilist kommer til en lader som ikke fungerer. Dette er spesielt uheldig dersom man befinner seg i et område med få ladere, eller man ikke har nok strøm til å komme dit man skal. Vi som ladeoperatør jobber hardt for å minimere risiko for at det skal skje, og for å utbedre eventuelle feil ved våre ladere. Her kan du lese mer om de tiltakene vi gjør