Ferdig installert ladeboks

Komplett hjemmeladeløsning fra Fortum Charge & Drive fra 415 kr i måneden (Totalpris fra: 14 940 kr). Velg å betale hele beløpet med en gang, eller rentefri nedbetaling i 36 måneder. Ladeboksen er koblet til internett og klar for framtidens lademønster.

Bestill ladeboks her!
PPS15
Alt inkludert

Levering og installasjon er inkludert i prisen

VC2
En smart ladeboks for framtiden

En smart ladeboks gjør deg klar for framtidens lademetoder

CS8
Månedlig betaling

Rentefri nedbetaling i 36 måneder

Ofte stilte spørsmål om hjemmelading

Hvorfor bør jeg ha hjemmelader?

Av samme grunn som at komfyren og stekeovnen ikke skal benytte vanlig stikkontakt. På grunn av den langvarige høye belastningen lading av elbil medfører frarådes det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å lade elbiler på stikkontakt. DSB skriver: «DSBs klare anbefaling er installasjon av Mode 3 “på-vegg-lader”. Denne løsningen ivaretar alle sikkerhetskrav, er praktisk og gir mange fordeler. Dette vil være standard løsning.» Les mer på DSBs nettsider.

Å lade en elbil eller en hybrid er en tung belastning for strømledningene i boligen. Med rett installasjon er dette helt ufarlig, men mange har gamle eller underdimensjonerte elektrisk anlegg som ikke er satt opp for å takle den høye belastning lading av elbil medfører. Lader du elbilen kontinuerlig over tid på et uegnet elektrisk anlegg, så utsetter du boligen din for brannfare. Slitasje og varmgang som fører til brann kan oppstå over tid. Selv om du har opplevd at det har fungert problemfritt å lade med stikkontakt, kanskje i flere år, så kan altså skadene oppstå først etter lang tid med lading på stikkontakt.

Kan alle typer elbiler og hybrid lades?

Alle typer moderne elbiler og plug-in hybrider kan lade med Fortums hjemmeladestasjon.

Hvor mye koster det å lade elbilen min?

En enkel huskeregel, er at oppladningen koster deg cirka én krone per kWh av batteriets kapasitet. Har du en elbil med batterikapasitet på omtrent 30 kWh, som for eksempel en Nissan Leaf eller Kia Soul, vil det da koste deg cirka 30 kroner å lade opp batteriet fra det er flatt til det er fullt. En annen grei huskeregel er at det koster 1,5 til 2 kroner per mil  når du lader elbilen hjemme. I gjennomsnitt kjøres hver bil i Norge fire mil om dagen. Den årlige strømkostnaden for å kjøre elbil fire mil daglig utgjør omtrent 3000 kroner.

Fordelen med hjemmelader tilknyttet internett

Det muliggjør blant annet fremtidige tjenester som styring av ladingen via app, oversikt over forbruket så du kan se hvor mye penger du bruker på strømmen du lader bilen med og smartlading som sørger for at hjemmeladestasjonen styres til å lade bilen din når strømprisen er lavest. Dette er tjenester vi allerede er i ferd med å utvikle. Kort sagt: En hjemmeladestasjon som er tilkoblet internett er klar for å kunne gi deg fremtidens løsninger.

Hvor lang tid tar det å lade med hjemmelader?

Det varierer avhengig av hvor stort batteriet i bilen din er, og hvor raskt den kan lade på ladestasjonen du har montert. Du vil få raskere lading enn ved bruk av en stikkontakt som er forskriftsmessig montert for lading av bil.

CS1

Kontakt oss

Våre eksperter på lading av elbil hjelper deg gjerne med alt du lurer på om våre hjemmeladingspakker.

Spør oss her!

VC6

Borettslag / Sameie?

Vi tilbyr så klart ladeløsninger til ditt borettslag eller sameie.

Kontakt oss her!