Lynlading med egen strøm*

Kom i gang med Sollading Bestill

Fortum Sollading

Fortum Sollading

Lad bilen hos Charge & Drive med selvprodusert strøm

Bestill

Bruk overskuddet fra solcelleanlegget ditt på strøm til elbilen din! 

Sollading er en tjeneste som lar plusskunder med overskuddsproduksjon bruke sitt overskudd på Fortum sitt offentlige ladenettverk. Produksjon fra ditt solcelleanlegg blir avregnet mot ditt kraftforbruk time for time. Det betyr at all produksjon går til fratrekk for ditt forbruk i perioder der forbruket er større enn din produksjon.

Få overproduksjonen rett inn på ladekontoen

Dersom du i perioder produserer mer energi enn du forbruker overføres verdien av produksjonen til din Charge & Drive-konto. Det vil da si at hvis du produserer mer en du forbruker, vil den produksjonen multipliseres med spotprisen for det gitte tidsintervallet produksjonen skjedde. Verdien av dette vil med månedsavregning overføres til din ladekonto.

Hva som trengs

For at avregningen av din strømproduksjon og forbruk skal skje, må infrastruktur være på plass. Du må ha installert en toveis måler av ditt nettselskap. Nettselskapet ditt vil kunne betale deg eller avkreve en innmatingstariff avhengig av om det er et kraftoverskudd i nettområdet eller et kraftunderskudd. Sollading påvirker ikke nettleien.

Sammen skaper solenergi og elektrisk transport en grønnere morgendag