Fremtiden starter nå!

Det vi gjør i dag, bestemmer hvordan morgendagen kommer til å bli. Det er derfor vi jobber hardt for å gjøre verden renere på så mange måter som mulig.

Change lander video

Din fremtid - vårt ansvar

Vårt mål er å engasjere samfunnet til å bli en del av endringen for en renere verden. Vår rolle er å akselerere denne endringen ved å omforme energisystemet, forbedre ressurseffektiviteten og levere smarte løsninger. Under ser du tre av våre satsinger som er med på å gjøre Norge renere.

Plastgjenvinning

Lade elbil

Karbonfangst- og lagring

Oppvaskbørste laget av Fortums resirkulerte Circo-plast

Norges første gjenvinningsanlegg for plast

I dag sendes plast til Tyskland og Finland for resirkulering. Dette kan vi gjøre i Norge. Derfor planlegger vi nå Norges første anlegg for gjenvinning av plast og husholdningsplastemballasje i Hobøl.

Mann lader bil i parkeringsgarasje

Norges mest komplette ladenettverk

Fortum er Nordens største operatør av ladestasjoner for elbil. Vi hjelper deg med å lade bilen hjemme, på jobben eller på tur til hytta. Ladenettverket Charge & Drive har over 2000 ladestasjoner langs norske veier. Det er vår måte å legge til rette for at du skal kunne ta valgene som forbedrer klimaet og miljøet for kommende generasjoner.

CCS-pilotanlegg på Klemetsrud

Vi kan karbonfangst

Avfallsmengdene i verden øker, og karbonfangst og lagring fra avfallsforbrenning vil bidra til å hindre at avfall blir neste generasjons store klimautfordring. Fortum Oslo Varmes energigjenvinningsanlegget på Klemetsrud bidrar til å løse samfunnets avfallsutfordring, men er også en stor utslippskilde med årlige utslipp på over 400 000 tonn CO2 - tilsvarende utslippet fra 200 000 biler. Ved å fange dette utslippet, vil vi kunne bidra til betydelig kutt av Oslos CO2-utslipp.

Det lønner seg å tenke på miljøet

I Norge er strøm langt billigere enn i resten av Europa. Likevel sløser vi med strømmen og bruker langt mer enn våre naboland per husstand. Vi er faktisk helt i verdenstoppen i strømforbruk. Heldigvis er strømmen du har i veggen stort sett produsert gjennom en fornybar kilde. Er det noe vi har mye av i Norge, så er det vind og vann.  
Det meste av strømmen vi bruker, går til oppvarming av vann og bolig. Vi i Fortum hjelper våre kunder med å spare penger og miljøet fordi vi sammen kan gjøre en stor forskjell. Er du enda ikke strømkunde, så kan du bli det her på 2 minutter.

Bestill strøm

Ønsker du å motta tips og råd til hvordan du kan spare miljø- og penger? Fyll ut skjemaet under, så sender vi deg en PDF med ti gode tips.