Komplett ladeløsning fra Fortum
Vi søker pilotkunder!


Fortum utvikler nå en helhetlig ladeløsning for både elbil og hybrid, som inkluderer hjemmeladestasjon og tilgang til vårt ladenettverk Charge & Drive. Vi åpner for et begrenset antall deltakere i Oslo, Akershus og Østfold. Bestill i dag, og sikre deg en av våre ladepakker!


Pakke 1

For deg som ønsker trygg og effektiv lading


Rabattert pris

449 kr/mnd

eller 16 164 kr


16 A 3,6 kW med Wifi
og fastmontert ladekabel
Pakke 2

For deg som ønsker enda raskere lading


Rabattert pris

535 kr/mnd

eller 19 260 kr


32 A
7,4 kW med 4G

Les mer

Pakke 3

For deg som ønsker å lade to biler samtidig


Rabattert pris

799 kr/mnd

eller 28 764 kr


2×16 A
2×3,6 kW med 4G

Les merNordens største operatør av ladestasjoner


Fortum er Nordens største operatør av ladestasjoner for elbil. Med vårt ladenettverk Charge & Drive har vi over 900 offentlige ladestasjoner langs norske veier. Det er vår måte å legge til rette for at du skal kunne ta valgene som forbedrer klimaet og miljøet for kommende generasjoner. 


Tegner du strømavtalen Ladebonus til boligen din, gir vi deg 15 prosent rabatt på all lading ved våre offentlige ladestasjoner!En bekymringsfri hverdag


Elbiler kan drives av fullstendig utslippsfri energiproduksjon. Med ladepakke fra Fortum slipper du å bekymre deg for om du forurenser klimaet og miljøet rundt deg, fordi all strømmen du kjøper fra Fortum kommer fra fornybare energikilder. 

Med hjemmeladestasjon fra Fortum slipper du dessuten å bekymre deg for lading av bilen hjemme. Vi sørger for at du får rett ladeutstyr, og vi oppgraderer det elektriske anlegget ditt så det oppfyller kravene som settes til lading av elbil. Du får en trygg, effektiv, enkel og fremtidsrettet ladeløsning.


“Hjemmelader er en stor 

forbedring i ladehverdagen!”

Fritjof Østlie fra Fredrikstad
Fornøyd Fortum-kunde


Den komplette ladeløsningen


Med ladepakke fra Fortum får du effektive og enkle ladeløsninger både hjemme og på tur. Fortums hjemmeladestasjon lar deg lade elbilen enkelt, trygt og effektivt. Ladebrikke fra Fortum Charge & Drive gir deg dessuten tilgang til våre over 900 ladestasjoner langs norske veier.

All strømmen du kjøper fra Fortum er opprinnelsesgarantert fra fornybare energikilder.

Lorem ipsum dolor sit amet, has in vide tempor necessitatibus, mei no posse elaboraret. Ad debet errem praesent mea, cum eu vivendo iudicabit. Eam et postea docendi constituam, dicant vituperata ut pro. No ius vitae homero nominati, vim ea commodo tamquam senserit. Vis everti nostrud eleifend ne, ius id minim aliquip, sea et modus mucius gubergren. Ea per perfecto intellegebat, luptatum insolens at vim.

Hvorfor må jeg ha hjemmeladestasjon når jeg kan lade med stikkontakt?

Av samme grunn som at komfyren og stekeovnen ikke skal benytte vanlig stikkontakt. På grunn av den langvarige høye belastningen lading av elbil medfører frarådes det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å lade elbiler på stikkontakt. DSB skriver: «DSBs klare anbefaling er installasjon av Mode 3 “på-vegg-lader”. Denne løsningen ivaretar alle sikkerhetskrav, er praktisk og gir mange fordeler. Dette vil være standard løsning.» Les mer på DSBs nettsider.

Lorem ipsum dolor sit amet, has in vide tempor necessitatibus, mei no posse elaboraret. Ad debet errem praesent mea, cum eu vivendo iudicabit. Eam et postea docendi constituam, dicant vituperata ut pro. No ius vitae homero nominati, vim ea commodo tamquam senserit. Vis everti nostrud eleifend ne, ius id minim aliquip, sea et modus mucius gubergren. Ea per perfecto intellegebat, luptatum insolens at vim.

Jeg har ladet bilen på stikkontakt i lang tid uten at det har skjedd noen ulykker. Hvorfor trenger jeg da hjemmeladestasjon?

Å lade en elbil eller en hybrid er en tung belastning for strømledningene i boligen. Med rett installasjon er dette helt ufarlig, men mange har gamle eller underdimensjonerte elektrisk anlegg som ikke er satt opp for å takle den høye belastning lading av elbil medfører. Lader du elbilen kontinuerlig over tid på et uegnet elektrisk anlegg, så utsetter du boligen din for brannfare. Slitasje og varmgang som fører til brann kan oppstå over tid. Selv om du har opplevd at det har fungert problemfritt å lade med stikkontakt, kanskje i flere år, så kan altså skadene oppstå først etter lang tid med lading på stikkontakt.

Hvor lang tid tar det å lade bilen med en hjemmeladestasjon?

Det varierer avhengig av hvor stort batteriet i bilen din er, og hvor raskt den kan lade på ladestasjonen du har montert. Du vil få raskere lading enn ved bruk av en stikkontakt som er forskriftsmessig montert for lading av bil.

Kan både elbiler og hybrider lades med hjemmeladestasjon fra Fortum?

Ja, våre hjemmeladestasjoner kan lade både elbiler og plug-in hybrider.

Kan alle typer elbiler og hybrider lade på hjemmeladestasjon fra Fortum?

Alle typer moderne elbiler og plug-in hybrider kan lade med Fortums hjemmeladestasjon.

Er det trygt å la bilen stå tilkoblet hjemmeladestasjonen hele natten?

Det er helt trygt å lade bilen om natten på våre hjemmeladestasjoner. Dette er blant annet fordi vi gjør en oppgradering av det elektriske anlegget i boligen din, som sikrer at alle kontaktpunkter og kabler er dimensjonert for den høye effekten som bilen krever under lading.

Kan hjemmeladestasjonen fjernstyres med en app?

Vi jobber med å utvikle løsninger som muliggjør app-styring av våre hjemmeladestasjoner.

Hva er fordelen med å ha en hjemmeladestasjon som er tilknyttet internett?

Det muliggjør blant annet fremtidige tjenester som styring av ladingen via app og oversikt over forbruket så du kan se hvor mye penger du bruker på strømmen du lader bilen med. Når alle norske boliger inne utgangen av 2019 får installert smarte strømmålere (AMS), vil kanskje kommuniserende hjemmeladestasjoner kunne styres til å lade bilen din når strømprisen er lavest. Dette er tjenester vi jobber med å utvikle for fremtiden. Kort sagt: En hjemmeladestasjon som er tilkoblet internett er klar for å kunne gi deg fremtidens løsninger.

Er det hjemmeladestasjonen eller bilen som bestemmer hvor raskt det skal lades?

Det er bilen som bestemmer hvor raskt det skal lades. Hjemmeladestasjonen kan tilby en viss mengde strøm, og så er det opp til bilen å avgjøre om den kan benytte seg av mengden strøm tilbyr.

Er det trygt for batteriet å lade med hjemmeladestasjon?

Det er helt trygt for batteriet å lade med hjemmeladestasjon.


Ofte stilte spørsmål

Finnes det en begrensning for hvor raskt bilen min kan lade? Bør jeg kjøpe hjemmeladestasjonen som lader med høyest effekt?

Alle elbiler og hybrider har en begrensning for hvor raskt de kan lade. Undersøk hva din bils maksimale ladehastighet er i bilens bruksanvisning eller ring våre elbileksperter på telefon 21 49 69 10, så finner vi hjemmeladestasjonen som er perfekt for din bil.

Hva er forskjellen på type 1- og type 2-kontakt?

Type 1 og type 2 er kontakter som brukes for lading av bil. Mens asiatiske bilprodusenter som Kia, Nissan og Mitsubishi benytter type 1-kontakt på sine elbiler og hybrider, benytter europeiske bilprodusenter som BMW, Volkswagen og Renault type 2. Våre hjemmeladestasjoner leveres enten med fastmontert kabel som passer til din bil, eller uten fastmontert kabel med en kontakt som både biler med type 1 og type 2 kan benytte.

Hva er Chademo og CCS?

Chademo og CCS er hurtigladestandarder. Disse kontaktene benyttes ikke til lading av bilen din med hjemmeladestasjon, men når du lader på Fortum Charge & Drives hurtigladestasjoner.

Hva kreves av meg før hjemmeladestasjonen kan installeres?

Vi må trekke en strømledning fra sikringsskapet til der hjemmeladestasjonen skal stå. I noen tilfeller vil det være nødvendig å grave for å legge denne kabelen i bakken. Etter at du har bestilt hjemmeladestasjonen fra oss, kontakter vi deg og blir enige om hvordan dette arbeidet gjennomføres

Kan det installeres hjemmeladestasjon i alle typer boliger?

Ja, det kan det. Det er et krav for å montere hjemmeladestasjonen at den kobles til en dedikert sikring i sikringsskapet, og at det elektriske anlegget har kapasitet. Dette vil vår installatør undersøke etter at du har bestilt.

Jeg bor i borettslag og får ikke lov til å installere hjemmeladestasjon. Hva kan jeg gjøre?

Det finnes i dag flere løsninger som kan gi lademuligheter hvor det tidligere var begrensninger. Kontakt våre elbileksperter på telefon 21 49 69 10 eller epost kundeservice@fortum.com og beskriv dine utfordringer, så hjelper vi deg gjerne.

Leverer dere hjemmeladestasjoner i hele Norge?

Vårt mål er å tilby installasjon av hjemmeladestasjon i hele Norge, men for øyeblikket er vårt tilbud begrenset til Oslo, Akershus og Østfold. Du kan melde din interesse her for å få beskjed om når vi utvider vårt tilbud til resten av landet!

Jeg ønsker en annen hjemmeladestasjon enn de jeg finner på nettsiden deres. Kan dere levere andre varianter?

Vi evaluerer kontinuerlig hjemmeladestasjoner fra ulike leverandører for å kunne være oppdaterte i markedet og tilby gode, fremtidsrettede løsninger. Vi vil i fremtiden kanskje tilby hjemmeladestasjoner fra andre produsenter, men for øyeblikket er det modellene vi viser på vår nettside som vi tilbyr våre kunder.

Jeg trenger å få utført gravearbeid for å legge kabel til hjemmeladestasjonen. Utfører dere dette arbeidet?

Graving kan utføres av oss, eller du kan gjøre det på egen hånd, dersom du ønsker å spare penger og gjøre det selv. Dette avtales når vår installatør tar kontakt.

Lorem ipsum dolor sit amet, has in vide tempor necessitatibus, mei no posse elaboraret. Ad debet errem praesent mea, cum eu vivendo iudicabit. Eam et postea docendi constituam, dicant vituperata ut pro. No ius vitae homero nominati, vim ea commodo tamquam senserit. Vis everti nostrud eleifend ne, ius id minim aliquip, sea et modus mucius gubergren. Ea per perfecto intellegebat, luptatum insolens at vim.

Er det mulig å dele opp betalingen?

Ja, det er mulig å dele opp betalingen. Vi tilbyr 36 måneder rentefri delbetaling, les mer på produktsidene for hvert enkelt produkt.

Har Fortum ladeløsninger for Renault Zoe?

I Norge finnes to ulike typer strømnett: IT-nett og TN-nett. TN-nett finner man som regel i bygg som er nyere enn 20 år, eldre bygg har som regel IT-nett. Renault Zoe kan kun lades på TN-nett. Har du IT-nett i boligen din, så behøver du en transformator for å kunne lade Renault Zoe. Det finnes ulike typer transformatorer avhengig av hvor raskt man ønsker å lade bilen. Transformatoren er et tilleggskomponent til selve ladestasjonen.

Fortum installerer selvsagt komplette løsninger for lading av Renault Zoe både for IT- og TN-nett. Kontakt oss på salg@fortum.com for et uforpliktende pristilbud.


Velg pakken som
passer ditt behov!


Alle pakkene inkluderer ferdig installert hjemmeladestasjon og 15 % rabatt på all lading ved våre Charge & Drive-ladestasjoner med strømavtalen Ladebonus.

Alle våre pakker passer til alle boligtyper og alle ladbare biler!


Bor du ikke i Oslo, Akershus eller Østfold?

Meld din interesse, så tar vi kontakt når vi kan tilby vår komplette ladeløsning der du bor!


Meld din interesse her!


Nesten klar til å kjøpe hjemmelader? 

Bor du i Oslo, Akershus og Østfold? Vår elbilekspert hjelper deg gjerne med alt du lurer på om våre hjemmeladingspakker.


Kontakt oss med dine spørsmål her!

Del :