Ferdig installert hjemmelader for elbil

Komplett hjemmeladeløsning fra Fortum Charge & Drive fra 415 kr i måneden (Totalpris fra: 14 940 kr). Velg å betale hele beløpet med en gang, eller rentefri nedbetaling i 36 måneder. Ladeboksen er koblet til internett og klar for framtidens lademønster.

Bestill ladeboks her!
PPS15
Alt inkludert

Befaring, levering og installasjon er inkludert i prisen

VC2
Smartlader for framtiden

En smart lader gjør deg klar for framtidens lademetoder

CS8
Månedlig betaling

Rentefri nedbetaling i 36 måneder

For rask, trygg og effektiv lading av elbil

 

Hjemmelading ladepakke 1

Med vår rimeligste hjemmelader lader du opp elbilen din med 18 kilometer i timen,
men vi kan tilby ladeløsninger som kan gi deg hele 100 km i batterikapasitet per time*.

Du velger selv hastigheten du vil ha. Det er opp til deg.

Fra 415 kr/md

Totalpris fra: 14 940 kr

Bestill

Les mer

* Avhenger av biltype, kapasitet i elektrisk anlegg, ladeeffekt og forbruk. Rekkevidde er basert på et gjennomsnittsforbruk på 2 kWh/mil.

Bestillingsprosessen

Installasjon

Vår installatør vil undersøke om installasjon i ditt hjem krever ytterligere materiell eller arbeide ut over det som tilbys i vår standardinstallasjon. En standard installasjon inneholder:

  • 1 stk 32 A 2-polt automatsikring med jordfeilbryter klasse A montert i eksisterende sikringsskap    
  • Jordfeilvern klasse B i hjemmeladestasjonen
  • Opptil 10 meter 6 mm2 kabel fra sikringsskapet
  • Montering, tilkobling og innjustering av hjemmeladestasjonen
  • Inntil 50 km kjøreavstand tur/retur for installatør
  • Opptil 3,5 timer elektrikerarbeid på stedet

​​​​​​Eventuelle tilleggsjobber og kjøring ut over 50 kilometer faktureres med installatørens gjeldende pris. Skulle det være andre tilleggsjobber utover hva som er relatert til installasjon av hjemmeladestasjonen, faktureres dette med installatørens gjeldende priser.

Merk!

Nye krav ifm. med NEK 400: 2018, som ble iverksatt i juli i 2018, stiller krav til installert overspenningsvern når man installerer elbilladere. Dersom dette ikke allerede er installert, kan dette bestilles samtidig med hjemmeladerinstallasjonen. Se ellers våre vilkår.

Ofte stilte spørsmål om hjemmelading

Hvorfor bør jeg ha hjemmelader?

Av samme grunn som at komfyren og stekeovnen ikke skal benytte vanlig stikkontakt. På grunn av den langvarige høye belastningen lading av elbil medfører frarådes det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å lade elbiler på stikkontakt. DSB skriver: «DSBs klare anbefaling er installasjon av Mode 3 “på-vegg-lader”. Denne løsningen ivaretar alle sikkerhetskrav, er praktisk og gir mange fordeler. Dette vil være standard løsning.» Les mer på DSBs nettsider.

Å lade en elbil eller en hybrid er en tung belastning for strømledningene i boligen. Med rett installasjon er dette helt ufarlig, men mange har gamle eller underdimensjonerte elektrisk anlegg som ikke er satt opp for å takle den høye belastning lading av elbil medfører. Lader du elbilen kontinuerlig over tid på et uegnet elektrisk anlegg, så utsetter du boligen din for brannfare. Slitasje og varmgang som fører til brann kan oppstå over tid. Selv om du har opplevd at det har fungert problemfritt å lade med stikkontakt, kanskje i flere år, så kan altså skadene oppstå først etter lang tid med lading på stikkontakt.

Kan alle typer elbiler og hybrid lades?

Alle typer moderne elbiler og plug-in hybrider kan lade med Fortums hjemmeladestasjon.

Hvor mye koster det å lade elbilen min?

En enkel huskeregel, er at oppladningen koster deg cirka én krone per kWh av batteriets kapasitet. Har du en elbil med batterikapasitet på omtrent 30 kWh, som for eksempel en Nissan Leaf eller Kia Soul, vil det da koste deg cirka 30 kroner å lade opp batteriet fra det er flatt til det er fullt. En annen grei huskeregel er at det koster 1,5 til 2 kroner per mil  når du lader elbilen hjemme. I gjennomsnitt kjøres hver bil i Norge fire mil om dagen. Den årlige strømkostnaden for å kjøre elbil fire mil daglig utgjør omtrent 3000 kroner.

Fordelen med hjemmelader tilknyttet internett

Det muliggjør blant annet fremtidige tjenester som styring av ladingen via app og oversikt over forbruket så du kan se hvor mye penger du bruker på strømmen du lader bilen med. Når alle norske boliger inne utgangen av 2019 får installert smarte strømmålere (AMS), vil kanskje kommuniserende hjemmeladestasjoner kunne styres til å lade bilen din når strømprisen er lavest. Dette er tjenester vi jobber med å utvikle for fremtiden. Kort sagt: En hjemmeladestasjon som er tilkoblet internett er klar for å kunne gi deg fremtidens løsninger.               

Hvor lang tid tar det å lade med hjemmelader?

Det varierer avhengig av hvor stort batteriet i bilen din er, og hvor raskt den kan lade på ladestasjonen du har montert. Du vil få raskere lading enn ved bruk av en stikkontakt som er forskriftsmessig montert for lading av bil.

CS1

Kontakt oss

Våre eksperter på lading av elbil hjelper deg gjerne med alt du lurer på om våre hjemmeladingspakker.

Spør oss her!

VC6

Borettslag / Sameie?

Vi tilbyr så klart ladeløsninger til ditt borettslag eller sameie.

Kontakt oss her!