Til månen og tilbake - hver eneste uke

I 2016 bidro vi i Fortum Charge & Drive, og våre kunder, til at over 25 millioner kilometer ble kjørt uten CO2-utslipp. Det tilsvarer 617 ganger rundt jorda, eller fram eller tilbake til månen én gang i uka!

Fortum Charge & Drive Infografikk

Da Charge & Drive startet opp i 2011 handlet alt om å finne en eller annen partner som leverte ladestasjoner, å finne en partner som kunne hjelpe oss med system bak ladestasjonene for at vi skulle kunne fjernstyre de, og noen “early movers” som var villige til å reservere litt av parkeringsplassen sin til en enslig ladestasjon for de første lokasjonene.

Vi hadde også noen elbiler. Biler som var bygget om fra fossilbiler til elektriske. Én VW Passat og noen få Fiat. Vi var bare fire mennesker i tre land, Norge, Sverige og Finland, men det var en begynnelse.

Norge var fortsatt dekket av et teppe av fossilbiler, og noen få elektriske biler av et tidlig stadium, som Buddy. Norge hadde derimot noe som de andre landene ikke hadde, Norge hadde subsidier. Her var det ingen skatt på elbil, det var ingen moms på elbil, parkering for elbil var gratis og fergeturer med elbil betalte du heller ingen verdens ting for. Her så vi muligheter. I Sverige og Finland så man også at det på sikt kunne være et potensiale i denne helt nye industrien.

Men så kom Nissan Leaf. Vi fikk til et samarbeid med Nissan på å sette opp ladestasjoner sammen med dem, og etter hvert kom også flere aktører på banen. Fra da av forandret hele vår verden seg.

Markedsledende og internasjonale

Når vi sitter her i dag seks år senere er teamet vårt ti ganger så stort som da vi begynte. Vi har et nettverk på nesten 1400 ladere, er markedsledende i Norden, den soleklart største operatøren i Norge, og en av de største operatørene av hurtigladestasjoner i hele Europa. I vårt system drifter vi nesten elleve prosent av alle hurtigladerne på det europeiske kontinentet. Vårt hovedmarked hjemme i Norden ligger i Norge. Det er det absolutt største elbilmarkedet av alle og det eneste massemarkedet i verden. Men vi har også partnere og potensielle partnere i over ti land som drifter eller vil drifte ladere i vårt system, og disse er på vei til å bygge regionale, nasjonale, ja til og med internasjonale ladenettverk.

Utvikling i høyt tempo

I fjor sørget Fortum Charge & Drive direkte og indirekte til at jordkloden vår ble spart for 25 millioner kilometer med CO2-utslipp. Det tilsvarer 617 ganger rundt planeten vår, eller som beskrevet i overskriften: til månen eller tilbake hver eneste uke.

En reise til månen krever så klart at man holder høy hastighet på reisen. Faktisk må det gå såpass raskt unna som 1800 km/t. Og selv det går bare nesten like fort unna som den nåværende utviklingen innen e-mobilitet.

Ha en nydelig og elektrisk sommer!

– Rami Syväri, VP Fortum Charge & Drive

CS1

Charge & Drive kundeservice

Har du spørsmål om elbil og lading står vårt kundeservice-team klart til å hjelpe deg alle hverdager mellom klokken 08.00 og 16.00

Tel: 21 49 69 10

 

VC4

Se vårt ladekart

Se hvor du finner oss i Norge

Gå til ladekartet

VC7

Hvordan minimere risikoen for ladetrøbbel

Vi oppfordrer alle til å bruke karttjenesten vår, for å se tilstanden til hver enkelt ladestasjon. Her ser du driftsstatus på laderen.

Finner du feil på en ladestasjon, setter vi pris på om du melder dette til teknisk support.

Tel: 22 55 54 24