Pressemelding

Nå kan du lade bilen din i lyset fra solspeilet på Rjukan

17 august 2017, 10:00

Fortums nye ladested på Rjukan er et flott tilbud til deg som er på vei til Gaustatoppen med elbil.

Fortum Charge & Drive hurtigladestasjon

18. august åpnes Fortums nye ladested for elbil på Rjukan. Ladestedet er tilrettelagt alle moderne elbiler, og er satt opp i samarbeid med Tinn kommune.

Historisk grunn

Rjukan klinger godt for de som er opptatt av norsk historie.

– Tinn og Rjukan er viktige navn i norsk industrihistorie. Med plasseringen av et ladested her smelter elbil som miljøvennlig transportform naturlig sammen med ren norsk vannkraft, sier leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

For deg som er på vei til Gaustatoppen eller andre severdigheter i Tinn, er dette nye ladestedet for elbiler veldig godt plassert om du bestemmer deg for å ta en tur rundt i byen mens elbilen din lader.

– Det er rundt 100 meter fra ladestedet og inn til sentrum av Rjukan, så det er meget godt og sentralt plassert, avslutter Ihle.

Reiselivskommune

Det nye ladestedet gir kommunen et ekstra grunnlag for å tiltrekke seg besøkende med elbil.

– Tinn er en stor reiselivskommune, og med dette tilbudet dekker vi et behov for tilreisende med elbil. Det har også vært spørsmål etter lademuligheter fra kommunens innbyggere. Politikerne i Tinn er opptatt av å legge til rette for elbilbruk, sier rådmann i Tinn kommune, Rune Lødøen.

Fortums nye ladested for elbil består av to hurtigladere med CHAdeMO (50kW), CCS (50kW) og én AC Type 2 (22kW). Adressen til Fortums nye ladested for elbil i Tinn er Såheimsveien 2, 3660 Rjukan.