Pressemelding

Nytt ladested mellom Kløfta og Kongsvinger

03 august 2017, 10:00

Fortums nye ladested ved Sanngrund på Skarnes utvider ladetilbudet til deg som kjører til og fra Kongsvinger, eller på E16 mellom Gardermoen og Charlottenberg.

Ladebrikke Charge & Drive

Det er et etterlengtet ladested som nå står klart på Sanngrund. På denne strekningen har mulighetene for lading på farten vært sterkt begrenset, men nå er to doble hurtigladere og én ladestasjon à 22kW AC på plass for å dempe litt av trykket.

– Vi har fått en del henvendelser om et ladested på denne strekningen, så det er fint at vi nå har fått til akkurat det, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

Fortums nye ladested ved Sanngrund kafeteria og camping ligger fint plassert i Skarnes i Sør-Odal, like ved grensen til Akershus. Adressen er Oslovegen 910. Den sentrale plasseringen mellom Kløfta og Kongsvinger langs E16 gjør stedet til et fint stoppested for elbilister på tur i sommer.

Lade og bade

For å korte ventetiden mens man lader er ladestedet nærmest perfekt plassert med de fleste fasiliteter tilgjengelig for den som måtte ønske det.

– Hos oss kan vi tilby en kopp kaffe og noe å bite i, og her har elbilisten på gode sommerdager også anledning til å ta en rask og forfriskende dukkert mens bilen lader, forteller daglig leder i Sanngrund AS, Arne Udnesseter.

Naturlig utvikling

Sanngrund er en miljøsertifisert bedrift, og ser på en ladestasjon for elbil som en naturlig del av bedriftens utvikling.

– For Sanngrund er det naturlig å følge med i utviklingen, og det passer godt inn i vår profil som miljøsertifisert bedrift (Green Key) å tilby lading for elbil. Vi har stadig hatt kunder som lurer på når vi skal få ladepunkt, og dette ladetilbudet vil medføre at det blir enda en god grunn til å stoppe hos oss, sier Udnesseter.

Ladestedet er satt opp med støtte fra Enova.