Pressemelding

Skal knekke myten om rekkeviddeangst med Ladetour

18 august 2017, 10:00

Den siste helgen i august inviterer Fortum og Nissan til sensommerens vakreste eventyr for elbilister. Da står nemlig Ladetour 2017 på programmet.

Ladested Tøyen

– Et godt antall elbiler av alle slag påmeldt touren. Av disse skal mange være med både fram og tilbake fra Vestlandet. Det er veldig morsomt at så mange har lyst til å være med på deler av arrangementet, og ekstra gøy at så mange vil være med på hele reisen. Dette kommer til å bli utrolig moro, sier leder i Fortum Charge & Drive, Jan Haugen Ihle.

Mange ser fortsatt på elbiler som en bil nummer to man bruker til korte turer og bykjøring. Målet med Ladetour er å knekke myten om at elbil ikke kan brukes på langtur, og vise at ladenettverket over lange strekninger i Norge nå er så godt utbygd at du slipper å slite med rekkeviddeangst.

– Fortum feirer nå 1000 ladestasjoner i Norge. Av disse er cirka 400 hurtigladere. Disse ladestasjonene er ypperlige for elbilister på tur, og er plassert slik at man lett kan få seg en god benstrekk og kanskje en matbit mens man venter på at elbilen lades. Ladenettverket for elbil i Norge har nå fått så godt dekning at det ikke er noe problem å reise over lange avstander, sier Ihle.

Konkurranser og premier

I tillegg til en fin tur fra øst til vest og tilbake igjen, er det flere ting som skal skje underveis.

– Vi starter opp på Fortums ladested på Tøyen i Oslo klokken 8.00 fredag morgen og har fire pitstopp hos Nissan-forhandlere underveis. De to første er på Gol og Voss på fredag, så overnatter vi på hotell i Bergen hvor det blir en hyggelig sammenkomst med mat på kvelden. Derfra går turen til Nissan-forhandleren i Haugesund før vi reiser til Stavanger for overnatting der. Vi kjører så siste etappe tilbake til Oslo via Nissan-forhandleren i Kristiansand. I alt skal vi kjøre cirka 130 mil med elbil fra fredag morgen til godt utover søndagen, forteller Ihle.

Det blir konkurranser og aktiviteter underveis langs kjøretruten og hos de lokale bilforhandlerne. Førstepremien er to års forhåndsbetalt lading av elbil til en verdi av 6000 kr hos Fortum Charge & Drive, og en ferdig installert hjemmelader. Foruten hovedpremien skal det også kåres tre vinnere underveis som får ett års forhåndsbetalt lading til en verdi av 3000 kr. For å vinne en av premiene må man dele innhold fra touren og konkurransene i sosiale medier, fortrinnsvis på Facebook.

– Det er om og gjøre å skape mest mulig positiv blest om turen. Deltakerne skal poste på sine private kontoer under emneknaggen #Ladetour2017. Man må gjerne bruke kreativiteten og gjøre noe moro ut av det, avslutter Ihle.

Om du ser en hel del elbiler kjøre langs hovedveiene på Vestlandet eller over fjellet siste helg i august, vet du nå hva dette dreier seg om.

Og helt til slutt: Registreringen for å melde seg på til Nissan og Fortums Ladetour er nå utløpt, men om du har veldig lyst til å være med kan du sende en mail til chargedrive [punktum] no [krøllalfa] fortum [punktum] com, så kan arrangøren se om de finner en løsning.

Mer informasjon om Ladetour finner du på Fortum.no/ladetour

Program for Ladetour 2017

Fredag 25. august

11:00 – 15:00: Pitstopp 1 på Gol Auto (Husøynvegen 3, Gol) med aktivitet/konkurranse.
15:00 – 19:00: Pitstopp 2 på Biltunet Voss (Storrviki 2, Skulestadmo) med aktivitet/konkurranse.
20:00 – 23:00: Mat og mingling på Quality Hotel Edvard Grieg (Sandsliåsen 50, Bergen).

Lørdag 26. august

09:00: Oppstart ved Quality Hotell Edvard Grieg Bergen (Sandsliåsen 50, Bergen)
12:00 – 15:00: Pitstopp 3 ved Bilsenteret Haugesund (Hemmingstadvegen 15, Haugesund) med aktivitet/konkurranse.
19:00 – 22:00: Mat og mingling på Clarion Hotell Energy (Ishockeyveien 2, 4021 Stavanger)

Søndag 27. august

08:00: Oppstart fra Clarion Hotell Energy (Ishockeyveien 2, 4021 Stavanger)
12:00 – 16:00: Pitstopp 4 hos Sørlandet bilsenter (Skibåsen 1, Kristiansand) med elbilquiz og enkel matservering.