Pressemelding

Shell Mortensrud blir Fortums hittil største ladested for elbil

11 april 2018, 15:02

Etter ønske fra kunder og svært høy bruk av de eksisterende ladestasjonene, har Fortum Charge & Drive og St1 Norge AS, som driver Shell-stasjonene i Norge, utvidet lademulighetene for elbil på Shell Mortensrud.

Ladested Shell Mortensrud

Ladestedet blir nå bestående av syv hurtigladere med CCS og CHAdeMO (50kW), samt fire mellomraske ladeuttak for AC Type 2 (22kW). Adressen er Dalsåsen 4, 1285 Oslo.

Det har lenge vært stor pågang på Fortums ladestasjoner ved Shell Mortensrud. 

— Dette er et av våre best besøkte ladesteder. Trykket har vært veldig stort her, og det er derfor en glede for oss å ønske velkommen til et vesentlig utvidet ladetilbud på Mortensrud, sier markedssjef i Fortum Charge & Drive, Elise Thorvaldsen.

Blir Fortums hittil største hurtigladested

Fortum har over 1200 ladestasjoner fordelt på nærmere 400 ladesteder i Norge. Shell Mortensrud blir stedet Fortum til nå har flest hurtigladestasjoner.

— Fortum ønsker å gjøre det enkelt å ta miljøvennlige valg, og vi gleder oss over å nå kunne tilby elbilister i Oslo og omegn et bedre tilbud. Med syv hurtigladere er dette vårt største ladested i Norge til nå, sier Thorvaldsen.

Har overgått alle forventninger

Bruken av ladestasjonene på Mortensrud har overgått selv St1 Norges mest optimistiske anslag, noe som har ført til at en utvidelse har vært et helt naturlig steg å ta.

— Ladestedet på Shell Mortensrud var det første vi bygget ut i Shell-nettverket i samarbeid med Fortum Charge & Drive. Det gjorde vi i 2016. I våre mest optimistiske anslag håpet vi på cirka 50 ladinger per dag på denne lokasjonen, men bruken har overgått alle forventninger. Vi ser at stasjonen har snittet opp mot 80 ladinger per dag i perioden januar til mars i år. Det er derfor svært gledelig at vi får utvidet kapasiteten på Mortensrud ytterligere. Dette vil føre til forbedret forutsigbarhet for våre ladende kunder, forteller markedssjef i St1 Norge, Erik Anker.

Utvidelsen av Shell Mortensrud samsvarer godt med St1s ønske om å utvide tilbudet på sine energistasjoner i Norge, og deres visjon om å være en ledende tilbyder av CO2-bevisst energi.

— Ladestasjoner er en viktig satsning for St1 Norge AS. Gjennom vårt nettverk av Shell-stasjoner i Norge ønsker vi å bidra til at bilister får energipåfyll til både bil og kropp, uavhengig av hva slags drivstoff bilen de kjører trenger. Med St1 Norge sin visjon om å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevvist energi er lademuligheter for elbil en viktig del av energimiksen som vi skal tilby våre kunder i Norge, fortsetter Anker.

Oppgradering av ladefasiliteter og butikk

Oppgradering av Fortum Charge & Drive sitt ladested følger etter en større ombygging av butikken på Shell Mortensrud som begge bidrar til bedre tilbud for elbilistene. 

— I desember oppgraderte vi butikkonseptet vårt her med modernisert butikk, oppgradert mattilbud og sitteplasser. Nå oppgraderer vi også ladekapasiteten. Vi håper våre ladende kunder vil sette pris på forbedringene avslutter Anker.