Nyheter

Fortum investerer i Russland

Fortums investeringsfond satser på utbygging av 300MW vindkraft

Vindturbin i solnedgang

Fortum-Rusnano investeringsfond starter nå samarbeid med styresmaktene i Saratov-regionen i Russland om utbygging av 300MW vindkraft. Målet med samarbeidsavtalen er å bygge vindkraft i perioden 2019-2023. 

Avtalen ble signert under Russian Investment Forum i Sochi av guvernøren i Saratov-regionen, Valeriy Radaev og Alexander Chuvaev, Exceutive Vice President i Fortum Russland. Hensikten med avtalen er å spesifisere prinsipper for samarbeid, utvikling og implementering av vindparker i regionen. 

"Utbygging av vindkraft er veldig viktig for Saratov. Prosjektet har en lys fremtid og regionale myndigheter er klare for å støtte utbyggingen. Jeg er sikker på at partnerskapet vil utvikles fremover", sa Valeriy Radaev. 

"Regionen er industrielt viktig i Volga-området og vi er sikre på at vindkraftprosjekter vil fremme utvikling i infrastruktur og utvikling av karbonfri kraftproduksjon i regionen", påpeker Alexander Chuvaev.  

Fortum-Rusnano investeringsfond (50/50 eierskap) ble etablert for å investere i utbyggingen av vindkraftverk som følge av Russlands mål om å bygge ut nesten 2 GW med vindkraft. Det første resultatet fra samarbeidet var vindparken Ulyanovsk med 35 MWp produksjonseffekt. Denne vindparken sto ferdig og leverte strøm til markedet i januar 2018. Nylig (januar 2019) stod Ulyanovsk 2 ferdig med 50MWp. 

Fortum bygger vindkraft i Russland