Pressemelding

Fortum, BASF og Nornickel signerer avtale om batteriresirkulering

06 mars 2020, 09:15

Fortum, BASF og Nornickel har signert en intensjonsavtale for å planlegge et batteriresirkuleringssamarbeid i Harjavalta i Finland for elbilmarkedet. Samarbeidet vil gjøre det mulig å møte den økende etterspørselen etter viktige metaller i elbiler på en bærekraftig måte.

Fortum Battery-178 v2

«Ved å resirkulere verdifulle metaller i litium-ion-batterier kan vi redusere CO2-utslippene knyttet til elbilbatterier. Vi er veldig stolte over at Fortum har økt utvinningsgraden av viktige og verdifulle materialer i litium-ion-batterier fra 50 prosent til over 80 prosent», sier Tero Holländer, Head of Business Development, Fortum Recycling and Waste.

BASF har til hensikt å bruke resirkulerte materialer utviklet av partene i dette samarbeidet i den planlagte batterifabrikken i Harjavalta i Finland.

«For å styrke elektrifiseringen av samfunnet er vi opptatt av å skape gode løsninger for resirkulering av litiumbatterier. Batteriproduksjon og -resirkulering er en god kombinasjon som sirkulærøkonomien mulig», sier Tim Ingle, Vice President, Precious Metals Refining, Chemicals & Battery Recycling, i BASF.

Partene ønsker å øke produksjonen og bruken av resirkulerte råmaterialer i batterimarkedet.

«En moderne resirkuleringsenhet vil styrke Nornickel Harjavaltas posisjon som et av de mest bærekraftige nikkelraffineriene i verden. Utvikling av resirkuleringsløsninger vil ikke bare støtte Nornickels strategi om å redusere CO2-utslippene ytterligere, men også gjøre det mulig for industrien å møte den økende etterspørselen etter viktige metaller i elbiler», sier Joni Hautojärvi, Managing Director i Nornickel Harjavalta.