Du bidrar til en renere verden

Kvinne med barn

Det skal være lett å gjøre grønne valg. Dersom du allerede er strømkunde hos oss, så har du gjort et grønt valg, men det er mulig å bidra mer.

Vi har gjennom flere tiår jobbet med innovasjon som skal redusere CO2-utslipp. Nå kan også våre strømkunder være med og bidra til et bedre miljø og klima.

Karoline Sander Dahl

– Derfor har vi tjenesten Grønt valg, som både hjelper deg som forbruker å redusere strømforbruket ditt samtidig med at du bidrar til å bevare regnskogen og sikre produksjon av fornybar strøm.

Karoline Sander Dahl

Grønt valg er tilgjengelig gjennom våre strømavtaler

Og akkurat som det er viktig for oss å ha bærekraftige alternativer for deg, er det viktig for våre ansatte at de er med på å gjøre verden litt renere.

– Det var en av grunnene til at jeg søkte her, forteller Karoline, som jobber med produktutvikling.

Habiba Ameer jobber med kundeopplevelser i Fortum. Hun forteller at de har fått mange positive tilbakemeldinger etter lanseringen av Grønt valg.

– Det er ingen tvil om at det er en økende interesse for bærekraftige produkter. Med Grønt Valg gir vi kundene våre mulighet til å bli mer bevisste på forbruket sitt og at de får en enklere hverdag, sier Habiba.

Garanterer produksjon fra fornybare kilder

En vanlig misforståelse er at all strøm i Norge kommer fra fornybare kilder, men det stemmer ikke, spesielt om vinteren.

– Siden en stor andel av forbruk av strøm er til oppvarming, er norske husholdninger blant de i verden med høyest strømforbruk, sier Karoline før hun fortsetter:

– Dette fører til at etterspørselen blir spesielt stor i vintermånedene, og Norge importerer i høyere grad strøm fra utlandet. Denne strømmen er ikke nødvendigvis fornybar, spesielt i perioder med generelt høyt forbruk. Opprinnelsen kan da være gass eller kull.

Derfor garanterer vi at forbruket til kundene med Grønt Valg, fører til samme mengde produksjon av strøm fra fornybare kilder. Enkelt fortalt: For hver kilowattime kunder med Grønt Valg bruker, sikrer vi at like mye strøm produseres fra fornybare kilder.

– Det er strøm som produseres for eksempel gjennom vannkraft, solenergi eller vindkraft, fortsetter Karoline.

Skogbranner og ekstremvær

I tillegg er vi opptatt av å bidra til bevaring av regnskog, som er et av de mest effektive klimatiltakene som finnes. Derfor samarbeider vi med Regnskogfondet.

– Og det samarbeidet sikrer bevaring av 10.000 kvadratmeter med regnskog hvert år per kunde med Grønt Valg, sier Habiba.

Grunnen til at bevaring av regnskog er så effektivt i kampen mot klimaendringer, er at det er naturens egen måte å lagre CO2 på. Når regnskogen hugges, frigjøres dette – samtidig med at muligheten for lagring forsvinner.

– Og når regnskog forsvinner, endres også nedbørsmønsteret. Det fører til skogbranner et sted og ekstremvær et annet sted. Derfor er bevaring veldig effektivt, sier Habiba.

Én times energirådgivning

Som strømselskap er også vi opptatt av at kundene deres skal være bevisste på eget forbruk og lære å bruke mindre strøm. Derfor får alle strømkunder med Grønt Valg én time energirådgivning.

Ameer Habiba

At kundene våre blir mer bevisste på eget strømforbruk er bra for miljøet og for lommeboken deres.

Habiba Ameer

I tillegg til Grønt valg kan også våre kunder redusere strømregningen og bidra til et mer miljøvennlig samfunn i et nytt belønningsprogram. De som er med, får små miljøvennlige oppdrag i hverdagen. For hvert de fullfører, blir et visst antall timer med strøm trukket fra regningen, samtidig som du er med på å gjøre en forskjell for fremtiden.

Hvis alle gjør litt hver, gjør vi mye sammen.

– Det skal være lavterskel å fullføre oppgavene, som for eksempel å rydde søppel eller sykle til jobben. Poenget er å kunne bidra til miljøet, avslutter Habiba.

Kort om Fortum

Vi jobber aktivt med å fremskynde skiftet til renere energi blant annet gjennom investeringer i fornybar energi og gjennom å kunne gi kundene våre tilgang til et av Nordens største nettverk med ladestasjoner for elbiler.

Fortum er ledende innen CO2-fangst og planlegger et nytt gjenvinningsanlegg for resirkulering av plast i Norge. Fokuset på å redusere CO2-utslipp har vært i Fortums DNA i flere tiår. Fortum har en visjon om en renere verden og mer bærekraftig bruk av jordas naturressurser, ved å forbedre dagens energiproduksjon.