Pressemelding

Verdens første kolleksjon laget av halmstrå vises frem på catwalken for første gang

02 mars 2021, 08:00

Den første store motekolleksjonen laget av halmstrå ble presentert for aller første gang på et av de viktigste moteshowene for menn, Pitti Uomo i Italia.

Bio2Textile collection cropped2

Kolleksjonen er utviklet av Fortum Bio2X, og klærne er designet av den prisvinnende designeren Rolf Ekroth. Ekroths nye AW21-kolleksjon er inspirert av 80-tallets skrekkfilmer samt gamle, finske tradisjoner og kultur. Strå og landbrukstradisjoner er tydelig til stede i kolleksjonen, og Ekroth har blant annet brukt Bio2X-materialer i t-skjorter, hettegensere og skjørt.

- Bio2X-tekstilene er et fantastisk materiale. Det både ser bra ut og føles komfortabel på. Jeg er stolt over å være den første designeren i verden som får bruke tekstilene i en egen kolleksjon. Slike innovasjoner er med på å gjøre moteindustrien mer bærekraftig, sier Ekroth.

Kolleksjonen ble presentert på det digitale moteshowet Pitti Uomo Connect mandag 1. mars.

Bio2X-tekstilene er utviklet som del av Fortums strategi for en renere verden. Ved å bruke ressurser som ellers ville gått til spille, slik som avfall fra landbruket, kan vi lage bærekraftige klesplagg av høy kvalitet som reduserer CO2-utslipp og avfall. Materialet er laget ved å bruke fraksjoneringsteknologien utviklet av Chempolis. Denne teknologien har gjort det mulig å lage et stoff som føles like mykt som bomull.

For mer informasjon:

Päivi Lonka, Senior Manager, Fortum Bio2X, paivi [punktum] lonka [krøllalfa] fortum [punktum] com

Om Fortum

Fortum er et europeisk energiselskap med virksomhet i over 40 land. Vi leverer strøm, gass, varme, kjøling og smarte løsninger som forbedrer ressurseffektiviteten. Vi vil involvere våre kunder og samfunnet til å bli med på omstillingen til en renere verden. Sammen med vårt datterselskap Uniper er vi den tredje største produsenten av CO2-fri strøm i Europa. Med omtrent 19 000 fagpersoner og en totalbalanse på ca. 69 milliarder euro har vi kompetansen og ressursene til å vokse og drive energiovergangen fremover. Fortumaksjen er notert på Nasdaq Helsinki og Uniperaksjen på Frankfurtbørsen.