Komplett hjemmeladeløsning fra Fortum

Få hjemmelader ferdig installert - velg mellom å betale alt nå eller med rentefri delbetaling i 36 måneder.

Chargeamps wallbox pakke 1 NY

For deg som ønsker trygg og effektiv lading

Pakke 1 - Charge Amps Halo Wallbox (3,7 kW)

499,00kr/mnd

Fastbeløp: 17,964,00kr

Schneider wallbox homecharging

For deg som ønsker enda raskere lading

Pakke 2 - Schneider EV Link Smart Wallbox (7,4 kW)

599,00kr/md

Fastbeløp: 21,564,00kr

Lade to biler samtidig

For deg som ønsker å lade to biler samtidig

Pakke 3 - For lading av to biler samtidig

1,099,00kr/md

Fastbeløp: 39,564,00kr

CS1

Kontakt oss

Våre eksperter på lading av elbil hjelper deg gjerne med alt du lurer på om våre hjemmeladingspakker.

Spør oss her!

VC6

Borettslag / Sameie?

Vi tilbyr så klart ladeløsninger til ditt borettslag eller sameie.

Kontakt oss her! 

Tryggere lading

Med hjemmelader fra Fortum lader du i henhold til sikkerhetsanbefalingene fra norske myndigheter. Ladestasjonen har en kontakt som er spesiallaget for elbil, og vi oppgraderer det elektriske anlegget ditt. Det installeres egen kurs i sikringsskapet, en ny strømkabel av rett størrelse mellom sikringsskapet og ladestasjonen og en jordfeilbryter type b. Da kan du trygt lade elbilen hele natten, uten å bekymre deg for sikkerheten.

Raskere lading

Norske myndigheter har vedtatt at det ikke er lov til å benytte en kurs på mer enn 10 ampere ved etablering av et fast ladepunkt som benytter vanlig stikkontakt. Det begrenser ladehastigheten til 2,3 kilowatt (kW) effekt. Moderne elbiler kan lade raskere enn dette, og med en hjemmelader fra Fortum kan du øke effekten til 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW, avhengig av hvor høy effekt bilen din kan ta imot og kapasitet på installasjonssted.

Enklere lading

Med hjemmelader fra Fortum behøver du ikke finne frem ladekabelen fra bagasjerommet hver gang du parkerer, kabelen er alltid koblet til laderen og er klar til å plugges i bilen. I tillegg får du enkelt tilgang til Fortums offentlige ladenettverk, Charge & Drive.

Ofte stilte spørsmål om hjemmelading

Hvorfor bør jeg ha hjemmelader?

Av samme grunn som at komfyren og stekeovnen ikke skal benytte vanlig stikkontakt. På grunn av den langvarige høye belastningen lading av elbil medfører frarådes det av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) å lade elbiler på stikkontakt. DSB skriver: «DSBs klare anbefaling er installasjon av Mode 3 “på-vegg-lader”. Denne løsningen ivaretar alle sikkerhetskrav, er praktisk og gir mange fordeler. Dette vil være standard løsning.» Les mer på DSBs nettsider.

Å lade en elbil eller en hybrid er en tung belastning for strømledningene i boligen. Med rett installasjon er dette helt ufarlig, men mange har gamle eller underdimensjonerte elektrisk anlegg som ikke er satt opp for å takle den høye belastning lading av elbil medfører. Lader du elbilen kontinuerlig over tid på et uegnet elektrisk anlegg, så utsetter du boligen din for brannfare. Slitasje og varmgang som fører til brann kan oppstå over tid. Selv om du har opplevd at det har fungert problemfritt å lade med stikkontakt, kanskje i flere år, så kan altså skadene oppstå først etter lang tid med lading på stikkontakt.

Kan alle typer elbiler og hybrid lades?

Alle typer moderne elbiler og plug-in hybrider kan lade med Fortums hjemmeladestasjon.

Hvor mye koster det å lade elbilen min?

En enkel huskeregel, er at oppladningen koster deg cirka én krone per kWh av batteriets kapasitet. Har du en elbil med batterikapasitet på omtrent 30 kWh, som for eksempel en Nissan Leaf eller Kia Soul, vil det da koste deg cirka 30 kroner å lade opp batteriet fra det er flatt til det er fullt. En annen grei huskeregel er at det koster 1,5 til 2 kroner per mil  når du lader elbilen hjemme. I gjennomsnitt kjøres hver bil i Norge fire mil om dagen. Den årlige strømkostnaden for å kjøre elbil fire mil daglig utgjør omtrent 3000 kroner.

Fordelen med hjemmelader tilknyttet internett

Det muliggjør blant annet fremtidige tjenester som styring av ladingen via app og oversikt over forbruket så du kan se hvor mye penger du bruker på strømmen du lader bilen med. Når alle norske boliger inne utgangen av 2019 får installert smarte strømmålere (AMS), vil kanskje kommuniserende hjemmeladestasjoner kunne styres til å lade bilen din når strømprisen er lavest. Dette er tjenester vi jobber med å utvikle for fremtiden. Kort sagt: En hjemmeladestasjon som er tilkoblet internett er klar for å kunne gi deg fremtidens løsninger.               

Hvor lang tid tar det å lade med hjemmelader?

Det varierer avhengig av hvor stort batteriet i bilen din er, og hvor raskt den kan lade på ladestasjonen du har montert. Du vil få raskere lading enn ved bruk av en stikkontakt som er forskriftsmessig montert for lading av bil.

Vi kommer hjem fra Elverum med vår elbil, det er 22% igjen av strømmen på vår bil. Kobler denne til vår nye hjemmelader fra Fortum, ca 4 timer tar det nå å lade bilen til 100%, tidligere på 16A sikring ville det ta over 10 timer. Veldig bra! 

Fornøyd Fortum hjemmeladerkunde, Nils Gustav Roland fra Finstadjordet

CS14

Ring oss

Våre lade-eksperter svarer deg på alle dine spørsmål om hjemmelading mandag til fredag 08:00 - 16:00

21 49 69 10

CS15

Send oss en mail

Vi svarer på mail mandag til fredag 08:00 - 16:00

Mail spørsmål om hjemmelading
eller
Bruk kontaktskjema

 

AU11

Vi knuser elbilmytene

På bloggen Strømvippa utforsker vi elbilmytene og gir gode tips og råd til ferske elbilister.

Gå til Strømvippa