Vi bidrar til en renere verden

Fortum er et ledende energiselskap som utvikler og tilbyr løsninger for våre kunder innen strøm, oppvarming, kjøling, samt løsninger for å forbedre ressurseffektiviteten. Våre tjenester og løsninger hjelper forbrukere og kraftproduksjonsindustrien med å ta smarte valg for energibesparing. Vi vil involvere våre kunder og samfunnet til å bli med på omstillingen til en renere verden.

Fortum Vindturbin i Norge

Fokuset på å redusere CO2-utslipp har vært i Fortums DNA i flere tiår. Vår karboneksponering er allerede en av de laveste innen den europeiske kraftproduksjonsindustrien. Vårt mål er en verden med renere vann og renere luft for alle. Vi ønsker å tilby løsninger som gjør det enkelt for alle å ta de beste valgene for klimaet og miljøet.

"Sammen med våre kunder, lokalsamfunn og andre selskaper, skal vi transformere hele energisystemet"

Pekka Lundmark , CEO i Fortum

Fortum i tall (2019)

5,447

Salgsinntekter, EUR mill.

1,110

Driftsresultat, EUR mill.

8,767

Antall ansatte

Vår energiproduksjon

Vårt mål er en verden med renere vann og renere luft for alle. Vår rolle er å øke tempoet og endre energisystemet, forbedre energieffektiviteten og utvikle nye, smarte energiløsninger.

Les mer

Løsninger for bærekraftige byer

Vi lager løsninger for smarte, grønne og bærekraftige byer. I Oslo bruker vi energi fra avfall og kloakken til å varme opp bygg i byen. Dette erstatter fire millioner liter fyringsolje, hver eneste år. Det bidrar til å gjøre lufta renere.

Les mer

Innovative løsninger

Vi tilbyr produkter og tjenester som gjør det enklere for våre kunder å ta miljøvennlige valg, og leve sine liv på en mer bærekraftig måte. Fortums nettverk av elbilladere gjør byttet til utslippsfri bilbruk mulig.

Les mer

Vi satser på fornybar energi

Fortum investerer tungt i fornybar energi. Nå satser vi enda mer på vind- og solkraft.

Les mer

Slik kan du bidra til en renere verden