Vi bryr oss om ditt personvern

Velkommen til Fortums side om personvern. Her har vi samlet informasjon om hvordan vi henter inn, lagrer og bruker dine personopplysninger. Du kan føle deg trygg – vi tar personvernet ditt på alvor, og alle aktivitetene våre tar hensyn til EUs nye personvernlovgivning (GDPR) som ble gjeldende 20. juli 2018.

Informasjon hentes inn gjennom kontakt med oss

Når du er i kontakt med Fortum vil det i mange tilfeller bli lagret informasjon som er relevant for kontakten i våre datasystemer.

Eksempel på kontaktpunkter kan være når du gjør en avtale med oss, ringer kundeservice, eller besøker våre elektroniske tjenester. Persondata kommer vanligvis inn til oss i forbindelse med ditt kundeforhold.

Eksempler på personlig informasjon

  • Persondata som navn og kontaktinformasjon
  • Informasjon om bolig, energiforbruk og ladeforbruk
  • Informasjon om bruk av våre webtjenester

For en fullstendig beskrivelse, se Fortums generelle personvernerklæring. For spesifikke enheter i Fortum som for eksempel Charge & Drive, finner du personvernerklæringer under "Tilgang til dine persondata" lenger ned på siden.

Hvorfor samler Fortum data om meg?

Fortum samler ikke unødvendig informasjon om deg; bare det vi trenger for konkrete, legitime og forhåndsdefinerte formål, og bare når det finnes lovgrunnlag for å gjøre det.

Noen eksempler på hvordan vi bruker informasjonen er til kundeforvaltning, kommunikasjon, markedsføring, fakturering, utvikling av tjenester og optimalisering av webinnhold.

Vi selger ikke informasjonen din

Vi selger ikke dine personlige opplysninger til andre selskaper.

I noen tilfeller kan det hende vi deler informasjonen med pålitelige underleverandører som har behov for å håndtere persondata, for eksempel i fakturerings- eller kontraktssaker.

Sikring av persondata

For å sikre dine persondata bruker vi en rekke tekniske løsninger, inkludert brannmurer og brukerrettighetsadministrasjon.

 

Bevisst håndtering av persondata

Som behandlingsansvarlig for dine persondata holder vi nøye oppsyn over hvem som har rett til å behandle personopplysningene dine. Dette følger forhåndsdefinerte retningslinjer. Ved detaljert instruksjon, personalutdanning og nøye valg av partnere sørger vi for en sikker databehandling.

Administrer persondata

Hvordan du får tilgang til og administrerer dine persondata avhenger av hvilket kundeforhold du har til Fortum. Se "Tilgang til dine persondata" nederst på siden.

Administrer informasjonskapsler

For å tilby en så god brukeropplevelse som mulig og hjelpe oss med å utvikle digitale tjenester bruker vi informasjonskapsler (cookies) og lignende metoder i våre nettsider og apper. Når du besøker våre nettsider for første gang blir du spurt om du vil godkjenne bruk av informasjonskapsler. Du kan slette informasjonskapslene eller styre bruken av dem gjennom nettleseren din.

Les mer om informasjonskapsler, eller endre innstillinger:

Ofte stilte spørsmål

Hvordan endrer eller oppdaterer jeg dataene mine?

Strømkunder kan oppdatere e-postadresse, telefonnummer og faktureringsadresse på Min Side. I andre tilfeller, for eksempel ved navneendring, ber vi deg ta kontakt med vår kundeservice.

Ladekunder kan oppdatere personlige data i Fortum Charge & Drive appen

Andre kunder, se "Tilgang til mine persondata" nederst på siden.

Hvorfor følger Fortums annonser meg på nettet?

For å gjøre våre produkter og tjenester bedre kjent, kjører vi reklamekampanjer for dem på Internett. Vi målretter disse kampanjene så godt vi kan mot folk vi tror vil være interesserte i våre tjenester. Avhengig av annonseleverandøren er målrettingen dessverre langt fra så god som vi ønsker, og derfor kan andre også bli fanget opp av kampanjene. Hvis du svært ofte ser annonser fra oss, kommer det av en informasjonskapsel som er sendt til nettleseren din når du har besøkt en av nettstedene eller sidene våre. Les om hvordan du kan styre dette her.

Vi kjøper også annonseplasseringer som er synlige for alle, så du vil kunne se annonser fra oss også uten en slik informasjonskapsel.

Hvorfor ber Fortums mobilapper om tillatelse for tilgang til ting på mobilen?

Fortum tilbyr flere mobilapper for iOS og Android; i Norge først og fremst en app for Fortum strømkunder og en app for Charge & Drive. Når de ber om tilgang til funksjoner eller data på mobilen er dette fordi det er nødvendig for å tilby deg bedre tjenester. For eksempel ber Charge & Drive-appen om tilgang til din posisjon for å kunne vise deg de nærmeste ladepunktene, mens Fortum strøm-appen ber om tilgang til kamera for å kunne bruke blitzen som lommelykt. Du kan avslå å gi tillatelse eller trekke tilbake tillatelser du har gitt gjennom innstillingene på mobilen din, men funksjoner som er avhengig av disse tillatelsene vil da ikke fungere.

Fortums prinsipper og praksis for personvern beskrevet på denne siden gjelder også for appene våre. Data som kan bli samlet inn av appene dreier seg i første rekke om logging av bruk, for å hjelpe oss forstå bruksmønstre og behov, og hjelpe oss med utviklingen. Formålene og det juridiske grunnlaget for innsamling av persondata gjennom appene finner du i vår Personvernerklæring. For spesifikke enheter i Fortum, som for eksempel Charge & Drive, finner du personvernerklæringer under "Tilgang til dine persondata" lenger ned på siden.

Hvordan blokkerer jeg telefonselgere?

Vi i Fortum vil gjerne at all kontakt du har med oss skal være så hyggelig som mulig, og vi respekterer derfor dine ønsker om markedsføring. Du kan selv velge om du vil bli kontaktet gjennom ulike kanaler. Dette styrer du som strømkunde Min Side, eller kontakt oss på telefon 21 49 69 10. Er du ladekunde kan også kontakte oss på telefon 21 49 69 10.

Andre kunder, se "Tilgang til mine persondata" nederst på siden.

Hvis du ønsker å reservere deg mot telefonsalg generelt kan du gjøre det via Reservasjonsregisteret. Denne reservasjonen blir da også overholdt av Fortum.

Er du jobbsøker eller ansatt i Fortum?

Da kan du få mer informasjon her

Tilgang til dine persondata

Er du strømkunde?

Logg inn på:

Min Side

Andre:
Ta kontakt med vår hyggelige kundeservice: 
telefon: 21 49 69 10 eller
epost: personvern@fortum.com
 

 

Personvern

Les vår fullstendige personvernerklæring for strømkunder.

Personvernerklæring

Øvrige vilkår finner du på hver enkelt strømavtaleside.

Tilgang til dine persondata

Er du ladekunde? 
Ta kontakt med vår hyggelige kundeservice: 
telefon: 21 49 69 10 eller
epost: Chargedrive.no@fortum.com

Personvern

Les vår fullstendige personvernerklæring for Charge & Drives kunder.

Personvernerklæring

Øvrige vilkår finner du her.

Tilgang til dine persondata

Er du kunde av Fortum Oslo Varme? 
Ta kontakt med vår hyggelige kundeservice: 
telefon: 22 43 59 80 eller
epost: fov.kundeservice@fortum.com

Personvern

Les vår generelle personvernerklæring.

Personvernerklæring

Tilgang til dine persondata

Er du kunde av Fortum Waste Solutions? 
Ta kontakt med vår hyggelige kundeservice
telefon: 906 01 224 eller
epost: kjetil.himle@fortum.com