Fortum fullfører oppkjøp av vindkraftprosjekt fra Nordkraft

Fortum har i dag fullført oppkjøpet av tre vindkraftprosjekt fra norske Nordkraft.

Transaksjonen består av Nygårdsfjellet vindpark, som allerede er i drift, samt de planlagte prosjektene Ånstadblåheia og Sørfjord, som begge har fått tilsagn, og som er forventet å settes i drift i 2018 og 2019. Sammenlagt vil den installerte kapasiteten være omtrent 170 MW.

Fortum kunngjorde transaksjonen 8. november 2016 i denne pressemeldingen.

Fortum Corporation

Sophie Jolly

Vice President, investor Relations and Financial Communications

For mer informasjon:

Philippe Stohr, Vice President, Wind, Fortum, tel. +33 6 3039 8223

Vindparkene i Nygårdsfjellet, Ånstadblåheia og Sørfjord

Alle tre vindparkene er lokalisert i Nord-Norge. Prosjektene er eid og utviklet av Nordkraft-gruppen, og Vesterålskraft AS eier omtrent 9,5 prosent minoritetsandel i Ånstadblåheia-prosjektet.

Installert kapasitet og igangsetting

Nygårdsfjellet – 32 MW – 2006 og 2011
Ånstadblåheia – omtrent 50 MW – forventet 2018
Sørfjord omtrent – 90 MW – forventet 2019

Nordkraft

Nordkraft AS er et vertikalt integrert kraftselskap innen vannkraft (utvikling, konstruksjon og produksjon), samt distribusjon og salg av strøm. Det er eid av Narvik kommune (50,01 %), Troms Kraft (33,33 %) og Hålogaland Kraft (16,16 %).

Fortum

Fortum er ledende innen ren energi og tilbyr sine kunder elektrisitet, varme og kjøling, samt andre ressurseffektiviserende energiløsninger. Vi ønsker å engasjere våre kunder og resten av samfunnet til å bli med å gjøre verden renere.

Vi har omtrent 8000 ansatte i Norden, de baltiske landene, Russland, Polen og India. I Norge består Fortums virksomhet i dag av salg av strømavtaler og Charge & Drive, Nordens mest omfattende nettverk av ladestasjoner for elbil.

64 % av Fortums strømproduksjon er CO2-fri. I 2015 solgte vi for 3,5 milliarder euro. Fortums aksjer er notert på Nasdaq Helsinki.

Del :