Fortum har økt antall hurtigladere i Oslo med 360 % på ett år

Ved inngangen til 2016 hadde Fortum Charge & Drive åtte hurtigladere for elbil i Oslo. Ett år senere er tallet 37. Arbeidet er avgjørende for å redusere klimagassutslipp, mener Oslo kommune.

– 18 000 elbiler er registrert i Oslo kommune, og i tillegg pendler mange med elbil fra omkringliggende kommuner inn til Oslo. Derfor mener vi det er viktig å sørge for gode muligheter til å lade elbilen i Norges største by, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

Fortum har i 2016 bygget ut ladekorridorer med lademuligheter minst hver femte mil mellom de største byene i Norge i samarbeide med Enova, men det skjer også utbygginger innad i byene. Her har Fortum blant annet samarbeidet med Oslo kommune om etableringen av mange av de nye hurtigladerne i hovedstaden.

– Oslo er i dag verdens elbilhovedstad med langt flere elbiler enn noen annen hovedstad i verden. Vi ønsker nå å bli best i verden også på elbiler for kommersielle brukere av elbiler, herunder taxi, varebiler og elbiler for håndverk- og servicebedrifter, sier elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo kommune.

Samarbeidet med Fortum har vært forbilledlig

Elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo kommune

Fortum bidrar til å redusere klimagassutslipp i Oslo

Portvik mener arbeidet som har blitt gjort med å mangedoble antallet hurtigladere i Oslo i samarbeid med Fortum er helt avgjørende for å redusere klimagassutslippene fra transporten, som representerer mer enn 60 prosent av alle klimagassutslippene i Oslo.

– 2016 representerer et skikkelig løft for klimaarbeidet i Oslo, og samarbeidet med Fortum har vært forbilledlig. Vi ønsker også å takke EU-prosjektet FREVUE for å bidra til å realisere dette viktige prosjektet, sier Portvik.

Bygger ut både i og mellom de store byene

I tillegg til å etablere hurtigladestasjoner, har Fortum dessuten bygget ut en rekke vanlige ladepunkter i Oslo. Det enestående ladeanlegget i parkeringshuset på Vulkan, som bygges sammen med Oslo kommune og Aspelin Ramm Eiendom AS, er et eksempel på dette. Her etableres 100 ladepunkter med innovative løsninger som batteristyring for høyere effekt og mulighet til å reservere ladeplass på forhånd.

Les mer om ladeanlegget på Vulkan her.

Fortums ladekart

I ladekartet finner du alle Fortum Charge & Drives ladere i Norge, Sverige, Finland og Island.

Om Fortum Charge & Drive

Fortum Charge & Drive er pionerer innen ladeløsninger for elbil og er virksomme i Norge, Island, Sverige og Finland. Per tredje kvartal 2016 består nettverket i Norge av over 800 ladestasjoner. Skytjenesten Charge & Drive benyttes allerede av et 50-talls samarbeidspartnere i Norden, og 40 000 kunder. Hittil har selskap som Nissan, Renault, BMW, Volkswagen, McDonalds, ST1 Smart Fuel / Shell, KIWI, Shell/7-Eleven, Coop Øst, IKEA, Thon/Timepark, ONEPARK og Q-Park valgt å samarbeide med Fortum Charge & Drive.

Med skytjenesten Charge & Drive tilbys hurtiglading av elbiler med en enkel betalingsfunksjon via sms, rfid-brikke eller webapp. Dessuten gir tjenesten mulighet for fjernovervåking og drift av ladestasjonene for økt tilgjengelighet. Tjenesten gir også elbillister informasjon om hvor de ledige laderne finnes, og tilgang til en døgnåpen kundesupport dersom kunden ønsker personlig kontakt.

Kontakt

Leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive: tlf 90 74 52 15, epost jan.haugen@fortum.com

Kommunikasjonsansvarlig Stian Mathisen i Fortum: tlf 93 24 98 62, epost stian.mathisen@fortum.com

Elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo kommune, tlf 905 64 747

Bilder

Bilder av Fortums ladestasjoner til fri bruk finnes på Fortums Flickr-side.

Del :