Faktura og betaling

Betal smart - velg den betalingsmåten som passer best for deg, for eksempel AvtaleGiro, eFaktura eller Digipost. En digital betalingsmåte gjør livet lettere. Du trenger ikke å betale bankgebyrer, du unngår papirkaos og samtidig gjør du noe godt for miljøet. På denne siden finner du informasjon om våre betalingsmåter.

Man in stairs wathcing his iphone

Visste du at en million utsendte papirfakturaer påvirker kloden like mye som om du kjørte to runder rundt jorden med bil? Og da snakker vi ikke om elbil! Derfor er vi veldig glade for at flere og flere av våre kunder velger elektroniske betalingsmåter. Gjør det du også!

Betaling av fakturaen med AvtaleGiro, Digipost, epostfaktura eller e-Faktura er ikke bare jevnere, du unngår også bankgebyrer og gjør noe godt for miljøet. Hvis du ikke vil ha en AvtaleGiro eller eFaktura, kan du velge å få din vanlige faktura sendt til din epostadresse. Som med annet miljøarbeid, så hjelper dette fordi mange bidrar litt. Så hjelp oss med å gjøre en forskjell og velg en klimasmart betalingsmåte!

 

Våre betalingsløsninger

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro betales fakturaen automatisk, direkte fra kontoen din. Tjenesten er helt gratis. Din betaling vil alltid skje automatisk på forfallsdagen, så du trenger ikke å bekymre deg om påminnelsesavgifter og sen betaling. Vær oppmerksom på at noen av Fortums strømavtaler krever at du tegner både AvtaleGiro og eFaktura for å unngå gebyr for papirfaktura på 69 kroner.

For å opprette AvtaleGiro trenger du KID-nummeret som står på strømregningen fra Fortum. Du må derfor først motta en faktura fra oss før du kan opprette AvtaleGiro.

Ved Avtalegiro så sender vi ut en fakturakopi til deg, og med mindre du har valgt elektronisk faktura i tillegg til Avtalegiro så vil denne komme i posten med et gebyr.

 

 

eFaktura

eFaktura betyr at du mottar en elektronisk faktura til nettbanken din, i stedet for å motta en papirfaktura i posten. Dermed slipper du å betale et gebyr på 69 kroner for papirfaktura. Alle detaljer for betalingen er allerede ferdig. Alt du trenger å gjøre er å sjekke fakturaen på skjermen og godkjenne den for betaling. Deretter betales fakturaen på forfallsdagen, eller på en tidligere dato dersom du velger det.

Du kan opprette eFaktura direkte i nettbanken etter at du har mottatt din første faktura fra oss. Dersom du er ny kunde og ønsker å opprette eFaktura før du har mottatt en regning, så ta kontakt med kundesenteret vårt og så ordner vi det på null komma niks.

Faktura i posten

Når du blir kunde hos oss, kommer den første fakturaen i posten.

Den første fakturaen er uten gebyr, men de påfølgende papirfakturaene koster 69 kroner.

Hvis du ønsker å unngå gebyret for papirfaktura, kan du velge blant disse alternativene:

  • eFaktura

  • Faktura på e-post

 

Faktura på e-post

Det er enkelt å motta fakturaen på e-post. Da kommer den direkte til din e-postadresse i god tid før forfallsdagen. E-postfakturaen ser ut akkurat som papirfakturaen, men du slipper å betale et gebyr for papirfaktura.

Strøm: Send oss en e-post til kundeservice [krøllalfa] fortum [punktum] com, og oppgi ditt kundenummer eller fakturanummer. Du finner begge disse på fakturaen din. Angi også hvilken e-postadresse du vil ha fakturaen sendt til.

Fjernvarme: Send oss en e-post til fov [punktum] kundeservice [krøllalfa] fortum [punktum] com og oppgi ditt kundenummer eller fakturanummer. Du finner begge disse på fakturaen din. Angi også hvilken e-postadresse du vil ha fakturaen sendt til.

EHF faktura til bedrifter (Fjernvarme)

EHF-fakturaer (elektronisk handelsformat) er digitale fakturaer som sendes rett inn i dine økonomisystemer. Innholdet i formatet dekker Regnskapslovens krav. Elektronisk fakturering kan ikke kombineres med samlefakturaer.

Slik kommer dere igang

  • Sjekk om bedriftens regnskapssystem håndterer EHF (elektronisk handelsformat).

  • Er dere koblet til et aksesspunkt? Hvis ikke, må dere velge en tilbyder, som må melde din bedrift inn i ELMA (Elektronisk mottaker adresse-register).

  • Send komplett anleggsliste til Fortum Oslo Varme, gjerne per fov [punktum] firmapost [krøllalfa] fortum [punktum] no (e-post)