Finn ladestasjoner

Charge & Drives ladekart for elbil gjør det enkelt for deg å finne fram til nærmeste ladestasjon, uansett hvor du er i Norden.

Husk å lagre siden map.chargedrive.com som favoritt på enheten din, eller last ned vår app for Charge & Drive, for å enkelt finne fram til din nærmeste ladestasjon.

Hvordan du bruker ladekartet

Hvordan søker jeg etter ladere?

Under innstillinger (tannhjulet i oppe venstre hjørne) kan du velge å sortere hvilke type ladere de forskjellige ladestedene har, slik at bare disse vises i kartet. Har du for eksempel en Renault ZOE, vil du her kunne finne alle ladestasjoner som er kompatible med bilen din i ladekartet ved å markere Z.E.-tegnet.

 

Hvordan finner jeg ut hva ladesymbolene betyr?

De forskjellige ladetypene finner du forklart ved å klikke på informasjonsknappen (Symbolenes funksjon) helt nederst under typeinnstillingene.

Hva er status-seksjonen?

Under status-seksjonen får du forklart hva de forskjellige statussymbolene for ladestasjonene betyr. Om en lader er ledig, opptatt eller ute av drift.

Hvordan bruker jeg søkefeltet?

I søkefeltet søker du opp destinasjonen din, eller nummeret på laderen du vil til. Trykker du da på en ladestasjon og så på «finn oss» åpnes Google Maps’ veiviser sånn at du enkelt kan finne fram fra der du er i øyeblikket.

Hvordan får jeg mer informasjon om en ladestasjon?

Om du klikker på “Lade her” på en lokasjon finner du både status på de forskjellige laderne ved lokasjonen, prisinformasjon, spenning og effekt.

Hvordan starter jeg lading fra kartet?

Det er to måter å starte lading av elbilen din fra kartet eller appen. Du kan lade direkte fra appen ved å trykke på «start lading» fra informasjonsbildet for ladestasjonen, eller du kan få appen til å sende en SMS for å starte lading på den måten. For å starte lading via app/ladekart må du være logget inn på din Fortum Charge & Drive-konto.

Hvordan finner jeg min nærmeste ladestasjon?

I hovedmenyen øverst til høyre kan du finne din nærmeste ladestasjon basert på hvor du er akkurat nå.

Hvor får jeg svar på generelle spørsmål om lading?

På våre nettsider har vi samlet de mest vanlige spørsmålene vi får om lading av elbil. Den finner du her.

Hvordan kommer jeg i kontakt med kundeservice?

I hovedmenyen øverst til høyre finner du en supportseksjon der du kan få hjelp og gi oss tilbakemeldinger. Vi er avhengig av tilbakemeldinger for å gi deg best mulig lademuligheter på veien.

Kan jeg opprette Charge & Drive-konto i appen?

I hovedmenyen øverst til høyre kan du opprette en konto hos Fortum Charge & Drive. Kontoen er gratis å opprette, og du betaler bare for den tiden du bruker ved våre ladestasjoner. Du blir tilsendt faktura etterskuddsvis, eller du kan knytte kontoen din opp mot et bank- eller kredittkortet ditt.

Hvordan logger jeg inn i appen/ladekartet?

I hovedmenyen øverst til høyre kan du logge inn på din Fortum Charge & Drive-konto. Med en Charge & Drive-konto lader du enkelt og raskt på alle våre ladestasjoner i Norge, Sverige og Finland, og kan også starte lading direkte fra app eller ladekart.

VC7

Bestill ladebrikke (RFID)

Med vår ladebrikke kan du lade din elbil ved alle våre ladestasjoner i hele Norden. Den er helt gratis å få og du betaler bare for tiden du er tilkoblet ladestasjonen.

Bestill ladebrikken her

CS1

Charge & Drive kundeservice

Har du spørsmål om elbil og lading står vårt kundeservice-team klart til å hjelpe deg alle hverdager mellom klokken 08.00 og 16.00

Tel: 21 49 69 10

VC1

Hvordan hurtiglader jeg?

Med Fortum Charge & Drive skal det være enkelt å lade elbil

Se hvordan du lader her