Vi skaper en renere verden med strategien vår

Med vår oppdaterte strategi vil vi fortsette å drive endringen for en renere verden. Vi vil sikre en rask og pålitelig overgang til en karbonnøytral økonomi ved å gi kunder og samfunn ren energi og bærekraftige løsninger.

Fortum strategi

I tråd med EUs ambisjon og målene i Parisavtalen har vi som mål å være karbonnøytrale senest i 2050, og allerede i 2035 i våre europeiske virksomheter. 

Klimagassutslippene må reduseres i alle sektorer, ikke bare innen energi, men også innen oppvarming, kjøling, industri og transport. Med Uniper er vi nå et stort europeisk fornybart energi- og gasselskap, godt posisjonert for å drive overgangen til ren energi. I tillegg har vi kompetanse og løsninger for å hjelpe våre industri- og infrastrukturkunder med å avkarbonisere driften og forbedre deres miljøavtrykk.

Fortums konsernsjef Markus Rauramo:

«Jeg er spesielt glad for at vi som et stort internasjonalt energikonsern nå har forpliktet oss til de ambisiøse klimamålene. Med vår strategi ønsker vi å drive overgangen til ren energi og samtidig levere bærekraftige økonomiske resultater».

Fortums oppdaterte strategi har fire strategiske prioriteringer:

1. Endre vår egen virksomhet til å bli karbonnøytral

2. Vokse og bli sterkere innen CO2-fri kraftproduksjon

3. Benytte vår sterke posisjon innen gass for å muliggjøre energiomstillingen

4. Inngå partnerskap med industri- og infrastrukturkunder

 

 

Energi for en renere verden